Blog - ABHSBN.COM

UGU

Your organization is looking for additional funds and income?

Generate income with ONEXOX through UGU Program (User-Get-User)

Reward Mechanism:
1. 5% reward on the top-up amount made by a contact through an ONEXOX Authorized Distributor or any network of top-up sales centers recognized by One XOX Sdn. Bhd. only.
2. Remuneration accumulated in the current month will be paid in the following month between 16-20 days (working days).
3. Total reward below RM50 will be paid in the form of top -up only.
4. The total reward of RM50 and above will be paid in cash to the selected bank account

Please distribute to those in need


MEMAHAMI STATEMENT PREPAID :-

Aktif till :
~Tarikh yang menunjukkan bila talian ini akan berakhir/tamat.
~Namun bila ditopup tarikh ini akan bertambah mengikut nilsi topup. Misalnas topup RM20 , tarikh akan bertambah lagi 20 hari.
~Topup RM1, bertambah sehari. Dan begitulah seterusnya.
~Oleh itu jangan takut nak topup. Kalau sebulan RM10, kita dah tambah airtime sebanyak 120 hari dalam setahun.
~Semakin banyak kita topup, semakin jauh ke hadapan airtime kita.

DA :
~Akaun Dedikasi (Dedication Account) yang disediakan kepada semua pengguna Prepaid ----. Pengguna Black takde ye!
~Bila kita buat panggilan (call), kredit akan diambil dari Akaun DA terlebih dahulu.
~Charge panggilan dikenakan setiap 30 saat.
~30 saat pertama = 7 sen
~30 saat kedua = 8 sen.

** Itu panggiulanb sesama line xox/onexox

Kalau panggilan ke telco lain ?

~30 saat pertama = 9 sen

~30 saat kedua = 9 sen.

~ Charge yg sama akan berulang-ulang bila panggilan diteruskan . Ini menjadikan setiap satu minit = 15 sen. (xox to xox) dan 18 sen (xox to other telco)
~Kadar panggilan di DA lebih murah daripada MA.
~Apabila nilai RM di Akaun DA habis, barulah charge panggilan menggunakan nilai kredit yang ada di MA.
~Setiap kali kita topup akan ada pecahan untuk bahagian DA dan MA.

MA :

~Akaun Utama (Main Account). Akaun kedua yang ada dalam sistem kredit pengguna Prepaid. Hehe.. Pengguna BLACK tak perlu semua ini !!.
~Bila buat panggilan kredit Akaun MA akan digunakan selepas kredit Akaun DA habis.
~Charge setiap panggilan dikenakan setiap 30 saat. ; Sama macam DA juga TETAPI MA lebih mahal.
~30 saat pertama = 12 sen
~30 saat kedua = 12 sen.
~ Charge yg sama akan berulang-ulang bila panggilan diteruskan . Ini menjadikan setiap satu minit = 24 sen.
~DA lebih murahkan ?!
~Bagaimana kita nak pastikan setiap kali kita topup, semua masuk ke Akaun DA ? Jawapannya senang sahaja.
Topup RM50(one-off).
Jika kita topup RM50 semua nilai kredit akan masuk ke akan DA.
Jika topup kurang daripada RM50, nilai kredit akan dipecahkan kepada 2 bahagian iaitu ke Akaun DA & MA.
~Kesimpulnya nak jimat topup lah RM50 ke stas.
~ JANGAN RISAU !! Masih ada lagi cara yang lebih jimat.
Baca sampai habis ye.!!
Free SMS :
~Hadiah kepada semua pengguna Prepaid.
~Hanya boleh digunakan untuk onexox to onexox shj TETAPI bersyarat !!
~Tidak boleh digunakan untuk dihantarkan kepada user telco lain. (Hanya xox to xox)
~SMS ke telco lain kena charge ye !
~Namun begitu... Jika nilai SMS ada di bahagian Season Pass, maka nilai sms yang ada di Season Pass itu yang akan digunakan. SMS yg free tidak ada fungsi jika Season Pass mempunyai nilai SMS.

LYT :
~Point yg diberikan apabila kita topup.
~Topup singgit dapat 1 point. Topup 50 hengget dapat 50 point.
~Kalau ada 2500 point, bermakna selama ini kita dah topup sebanyak RM2500 ler tu.
~Point ni kita boleh guna untuk redeem macam-macam.
(Sila ke xoxselfcare untuk info lanjutan) Google jer..jgn lupa sign up dulu ye.

Data :
~Itu ler baki data yang sedang kita gunakan.
~Kalau data takde, kita akan nampak n/a.
~n/a data takde atau data dah habis. ( Dia tak tulis `No Data` ye)
~Data dinyatakan dalam unit mb. Nak tau berapa GB data yang ada... Bahagikan dengan 1000.
~Cth : 2008.86 MB = 2Gb
~Elok fahamkan ni sebab kita boleh tau dan dapat mengawal penggunaan data kita.
~Ada tarikh kat situ.. cuba semak. Itu adalah tarikh bila data kita akan diberhentikan. Siap ada masa lagi tu.
~Jika dah sampai tarikh dan masa yang dinyatakan, data yang tinggal semua akan hangus jika tidak digunakan.
~Pastikan kita elert sikit tentang ni.
~Data yg ni tak carry forward. Ada due date tu.

Season Pass:
~Seumpama tabung simpanan
~Semua yang ada di dalam Season Pass akan carry forward selagi number belum terminate.
~Dalam.Seasin Pass ada dinyatakan nilai Data, nilai minit panggilan dan nilai sms.
~Gunakan Season Pass sebagai panduan dan kawalan penggunaan kita.
~Data, minit dan sms yang ada boleh dikongsikan dengan user XOX/onexox yang lain. (Panduan transfer di info lain ye- boleh blog di abhsbn.com )
~Data yang tersimpan di Season Pass boleh digunakan apabila data yang sedang digunakan kehabisan.
~Minit panggilan.. jimat sangat..
satu minit panggilan = 9 sen
~Kalau kredit di DA + MA ada berjumlah RM30, tunggu HAPPY HOUR dan beli.
~Selagi ada minit panggilan, selagi itu nilai kredit di DA & MA tidak akan terusik.
~Kredit di DA & MA hanya akan digunakan apabila minit panggilan dah tinggal 0(kosong)
~Haha.. mana yg jimat sekarang ? DA atau MA atau Minit Panggilan ? Keputusan di tangan anda

Ok.. selesai !
Pastikan anda bijak menggunakan talian onexox anda.
Onexox sememangnya menjaminkan penjimatan untuk semua pengguna ONEXOX.

Nak beli dan daftar number baru dari Onexox KliK sahaja link dibawah

atau scan QR code diberi sebagaimana pandauan dalam viceo



Salam hormat daripada saya.
abhsbn.com

http://www.wasap.my/60112O888897

a. 5 Sebab kenapa port out Celcom dan Port In ONEXOX


b. Mari kenal Onexox


c. Onexox Prepaid


c . Testimoni


d. Aktif 2 tahun 4bulan

e. Pengurusan Data Season Pass dan Data Black


f. Memahami Bill Onexox Black


g Beza antara Black dengan Blaca DB


h. Data Buffet Onexox


i. Data Basic


Ada banyak lagi weiii.. korang boleh search kat Youtube sendiri ekk.. Senang jer.. Hanya taip ONEXOX dan klik search.. Macam macam ada. Ini hanya lah sebanagian. Terima kasih kepada youtuber yang banyak membantu memberikan penerangan untuk kefahaman semua










Saya pun penjaga .. Ada anak yang bersekolan. Ramai ibu bapa bersungut masalah data semasa belajar anak-anak secara dalam talian. Kalau anak sorang ok lagi .. kalau anak 4 yang memerlukan data serentak? Pening celaka !!
Data memang takkan pernah cukup jika dibiarkan digunakan oleh anak-anak tanpa kawalan. Kita yang sudah dewasa ini juga pernah menjadi kanak-kanak satu ketika dulu. Tentu Kita boleh fikir kan?
Zaman era digital ni kita tak.boleh lari menggunakan data internet. Jika unifi ada perkhidmatan sampai saya rumah, ambil peluang yang ada.
Yang tiada unifi, telefon bimbit akan menjadi sasaran
Masa ni kita dapat melihat mana-mana yang bangga dengan pakej data tanpa had akhirnya menyerah. Macam- macam rungutan dan sungutan yang saya dengar. TEPUK DADA TANYA SELERA. Kita yang buat pilihan sebenarnya.
Saya rekemen Data 100 gb yang tiada sekatan kelajuan. Tapi kena ingat , bukan UNLIMITED DATA .. namun 'terhad kepada 100 gb' sahaja.
100 gb tu mula sedikit tau. tapi sangat banyak. Namun ada yang mengatakan masih tidak cukup jika ada anak 4. Macam yang saya cakap dari awal tadi .. takkan cukup kalau tidak ada.
Okeh .. mari kita buat sedikit pengiraan yang mudah. Anggap jer RM100 untuk 100 gb. (Saya ambik seratus ringgit untuk mudahkan pengiraan) Dengan talian Onexox dan anda perlu membayar lebih dari RM94 sebulan dan akan dapat 100 gb untuk dihabiskan.
Cer kira ... cer kira .. berapa harga 1 gb?
Seringgit kan !! Murah ke Mahal? Ada ke yang lagi murah? Saya tak pasti .. tapi saya rasa ini dah sangat berbaloi.
Okey .. jombawa 4 orang anak ke sekolah .. sehari di sekolah kita habiskan berapa hengget untuk belanja 4 orang anak tu? Ada yang RM10, ada yang RM12. Ada juga yang berharga RM15. Mungkin juga ada yang lebih dekat itu. Ikut kemampuan la ... HAH NAMPAK !! Kena kawal kan? Relatekan dengan sekolah di rumah. yang belanja RM10 hengget tu dah tentu la boleh guna 10 gb. Begitulah yang lain. Youtube dan Channel yang diminati memang tidak boleh dipisahkan. Kawallah selagi boleh.
Dengan Onexox .. 100 gb kalau tak cukup, kenalan tambah memgikut keperluan. Gunalah router / modem untuk kegunaan seisi keluarga.
Salam hormat dari saya.

3 VIDEO LENGKAP 4G ROUTER CPE LTE RS860
Slps anda jual router ini, berikan sahaja 3 link video ini kepada pelanggan anda sebagai panduan.
Video Review Unboxing:


Video Ubah Nama, Tukar Password, Set Mode 3G 4G:
Video SpeedTest :


PKP membuatkan kita tak dapat bergerak lebih jauh. Namun adakalanya kita terpaksa juga bergerak keluar lebih-lebih lagi yang melibatkan perniagaan.

Perniagaan telekomunikasi tak terkecuali. Lebih-lebih lagi yang menjual simkad telefon. Hari ni yang menjual simkad telefon daripada pelbagai telko terlalu ramai. Boleh kata di mana-mana sahaja kita berada akan terlihat mereka ini menjual telefon atau simkad. Simkad dan telefon ni memang tak boleh dipisahkan. Kalau takde simkad maka telefon tiada pula berfungsi dengan sempurna. Begitulah gandingan antara keduanya.

Sekarang dan tempoh PKP ini dah sampai masanya mendorong mak ayah mencari-cari simkad yang sesuai untuk keperluan pembelajaran anak-anak di rumah. Macam-macam pakej daripada pelbagai telko boleh di dapati di pasaran.

Okey.. whatever lah.. yang penting jaga penjarakan. Guna mask dan selalulah basuh tangan. Haha.. Kat sini nak promote la... Ni ada Hand Sanitizer.. sangat best!! Kalau guna pun tangan rasa lembut jer. Kalau dah jual simkad atau beli simkad tu.. mesti berlaku luar kawalan "Penjarakan Sosial" kan. Lepas tu.. inilah pentingnya Hand Sanitizer.


Hand Sanitizer
RM28.00
~500 ml
~0.45 kg
~With Aloe Vera
~Kills 99.99% Of Germs On Contact
~70% Alcohol
~Moisturizing Gel.
~External Use Only

~Postage RM8.00


Sesiapa yang berminat boleh lah roger ye.

#handsanitizer #basmikuman. #sanitizer #bersih



PKP, DATA DAN SIMKAD.

Arahan belajar dari rumah dah lama dah.. hilang sekejap.. anak-anak pergi ke sekolah semula. Tapi hanya sementara sahaja rupanya. Sekarang dah masuk Fasa kedua. Anak -anak terpaksa belajar dari rumah. Tiada pilihan.. Kalau dah ikut perkembangan serupalah macam tak ke sekolah. Tak ke sekolah serupalah tak belajar.Apa boleh buat..mak ayah tiada pilihan lain.. Guru-guru juga tiada pilihan.Walaupun macam-macam yang kita dengar tentang kerjaya guru, rupanya mereka mengajar setiap hari. Tapi cara dan pendekatan dah bertukar mengikut era perubahan semasa.

“Mak, macam mana nak belajar dengan cikgu ni. ? Tak boleh online langsung.. Tak dapat maklumat apa-apa pun.

Ayat ni macam dah biasa kita dengan dari setiap rumah kan.

Rumah plak takde wifi untuk anak anak. Jadi… Apakah solusinya. ?

Saya ada solusi !!

Saya ada solusi !!

Saya ada solusi !!

Macam mana ? Macam mana ?

Okey begini… Saya tidak tahu berapakah data internet yang diperlukan oleh anak-anak itu untuk belajar. Saya hanya fokus pada pembelajaran untuk pelajar sekolah rendah dan menengah ye. (Kalau guna data untuk main game, sampai bila-bila pun takkan mencukupi )

Oleh itu.. saya melihat ONEXOX ada solusinya.. Mengapa ? Kerana Onexox ada tempoh aktif yang sangat panjang (2 tahun 4 bulan).

Apa kaitannya dengan tempoh aktif yang panjang tu ?

Baiklah.. cuba fahamkan ye..

Sekali daftar dengan hanya topup sebanyak RM30 dan beli New Deal (SP FAT5M). Terus dapat data 5 GB dan 100 minit panggilan yang boleh digunakan secara berdikit-dikit.

Pelajar yang mendaftar dah tak perlu topup lagi..sampai bila?.. sampai 2 tahun. Tapi hanya perlu beli dan tambah data sahaja. Hanya perlu pastikan data sentiasa di Tabung Season Pass sahaja. Lepas tu gunakan dengan bijak..Data akan auto renew setiap bulan mengikut keperluan masing masing…

Hah.. macam mana jimat tak ?Beli data untuk guna sahaja.. Tak guna tak payah beli.Mula dengan 2 gb untuk sebulan.., Kalau mencukupi 2 gb sebulan bermakna sebulan hanya RM10 hengget sahaja perbelanjaannya.Fomula yang simple.. berapa gb data yang digunakan dalam masa sebulan….. hanya darabkan dengan RM5 sahaja. Itulah perbelanjaannya.Lepas setahun.. boleh fikir samaada number berkanaan nak terus gunakan atau nak cari number yang baru.. Itulah keselesaan masing masing.

Tuan/Puan, inilah prepaid dari ONEXOX.Kemudahan untuk anda, Kesaelesaan unutk anda. Penjimatan jjuga untuk anda.

Buat la pilihan bijak.Anak-anak selesa beelajar dengan hp yang ada dan ibu bapa sentiasa tersenyum melihat pembelajaran anak-anak di depan mata sendiri.

Kesimpulan :

Kaedah penjimatan untuk pembelajaran anak-anak di rumah :-

  • 1.Daftarkan satu simkad ONEXOX (hanya layak untuk yang berumur 12 tahun ke atas ) @ guna ic mak/ayah jer. [ 1 ic boleh daftar 5 number ]
  • 2.Mulakan dengan pembelian sebanyak RM30
  • 3.Fokus pada penggunaaan data dan buat monitoring DATA USAGE
  • 4.Beli data bila perlu
  • 5.Gunakan data dengan bijak.

Siapakah rujukan anda ?

Saya ONEXOX Authorised Dealer DYSD3219

www.wasap.my/601120888897/onexox

Assalamuaikum dan Salam sejahtera. Hari ni sedikit lagi perkongsian berkaitan data di acc black Onexox. Ada yang bertanya kepada saya.

"Bang, bila plak data ni nak masuk pusingannya semula?"

Ok begini.. lihat statement contoh ni.

Ni akaun pemilik Black B59DB. Bermakna dia akan menerima data buffet bermula dengan 12 gb dan akan berlaku auto tambah 8gb apabila data yang 12 gb tadi dah tinggal 1 atau 2 gb. Begitu lah seterusnya auto tambah sebanyak 4 kali sehingga data mencukupi 44 gb dalam tempoh sebulan.

Isunya Bila Pula Nak Masuk Data Bulan Baru ? Lihat statement contoh tu.. Lihat dalam petak yang berwarna merah. Tarikh diberikan ialah 13/1/21 kan. Itu bermakna data tu akan masuk CYCLE baru pada 14 Jan 2021.

Tengok betul betul pada tarikh tu ada perkataan DUE BY... Maka masuk shj tarikh 14 hb dah dikira bill baru untuk bulan berikutnya.

Mudah jer nak faham kan...

Sebaiknya buatlah bayaran sebelum tarikh due tu (13 l 1/21)

Bayaran boleh dibuat secara topup. Boleh jer topup setiap minggu secara beransur ansur. Cukup Time, nilai kredit tu akan diambil secara auto.

Jualan online sahaja.

Nama : Bavin Wireless Over Ear Headphone

Brand : Bavin

Berat : 0.450 kg

Harga : RM75

Postage : RM8

Description :

~2 Cara Penggunaan; Bluetooth @ AUX Cable

~Bluetooh Version : 5.0

~Jarak Bluetooth : 10M (Tanpa halangan)

~Tempoh Penggunaan : 8 jam – 10 jam

~Tempoh Standy : 80 jam

~Bunyi Berkualiti Tinggi

~Bass Yang Mengejutkan


Sementara stock masih ada.. hubungi www.wasap.my/6`01120888897

#headphone #games #music #muzik #speaker #bluetooth

#bunyibass

Tahniah kepada pengguna yang telah memilih untuk menggunakan Pakej Prepaid Onexox. Anda telah pun membuat pilihan yang bijak. Sememangnya berbaloi sangat kalau guna prepaid ni kerana tempoh hayatnya yang sangat panjang iaitu 2 tahun 4 bulan lamanya.

Cuba baca sikit info yang ditunjukkan dalam maklumat di atas. Anda sebenarnya bermula dengan pembelian simkad sebanyak RM10 dan mulakan pendaftaran. Sebaik sahaja pendaftaran selesai anda mempunyai masa selama 10 hari dari tarikh pendaftaran untuk membeli NEW DEAL bagi melayakkan anda mendapat tempoh aktif selama 2 tahun 4 bulan. Sekali topup dan subscribe sudah memadai untuk anda menggunkan talian anda selama 2 tahun 4 bulan.

Panduan ada dalam gambar di atas.. Mudah sahaja.. Topup dan kemudian hantarkan sms kepada 22111. Lepas tu anda dah dapat tempoh aktif selama 2 tahun 4 bulan.

Apa jadi kalau tak topup dan subscribe ?

Apa jadi kalau lepas sebulan anda topup lagi ?

Anda boleh hubungi :

Jika anda ingin mmembuat pendaftaran anda boleh klik ana-mana pautan di bawah :

https://xox.com.my/55/dealer.php?dlr=DYSD42078






Ramai yg tak perasan Onexox ada 'short call' bernilai 5 sen untuk panggilan di bawah 10 saat. 5 sen tu akan diambil dari akaun DA@MA. Hanya valid dan beroperasi apabila tiada minit panggilan di season pass. Jika masih ada nilai minit panggilan di season pass maka 'short call' tidak akan beroperasi kerana sistem akan menggunakan nilai yang ada di minit panggilan terlebih dahulu.
www.wasap.my/601120888897
https://xox.com.my/onlinestore/dealer.php?dlr=DYSD3219
https://xox.com.my/onlinestore/dealer.php?dlr=DYSD42078
#onexox. #onexoxterminaloneseremban. #simkadmurah