Blog - ABHSBN.COM

MASALAH TEKNIKAL

1. Saya boleh buat call TETAPI tak boleh SMS, Apa masalahnya?
Anda perlu setting Hp anda, tukar nombor message centre.
Caranya:
A) Klik SMS >> Message setting >> Text message >> Message centre >> +60193900039
Atau
B) Klik SMS >> Messaging settings >> Text mesage >> SMS Service Centre >> +60193900039

2. Masalah tidak dapat SMS ke 22111 untuk tanya baki & langgan data internet.

1. Klik " SETTING".
2. Klik "MORE".
3. Klik "APP MANAGER".
4. SWIPE ke kiri sehingga jumpa perkataan "ALL".
5. SCROLL DOWN sehingga jumpa FOLDER "MESSAGING"
6. Klik "MESSAGING"
7. SCROLL DOWN sehingga jumpa perkataan "SEND PREMIUM SMS".
8. Tukar arahan "NEVER ALLOW" ke "ALWAYS ALLOW".
9. Selesai semuanya, klik "SAVE" dan tekan BUTTON "HOME"
10. "RESTART PHONE" kemudian periksa baki akaun anda dengan menaip teks "BAL" dan hantar ke 22111

abhsbn.com
www.wasap.my/601120888897

TUJUAN AKHIR

=============

Seorang pengurus yang memiliki gaji RM30,000/bulan sedang berdiri di tepi Lori dan memandang ke arah kebun, ketika itu datang seorang petani .

Pengurus itu bertanya :
Berapa lama waktu yang dihabiskan untuk mengeluarkan hasil sebanyak ini?

“Tidak lama, 5 jam sehari sahaja " jawab petani.

“Mengapa tidak pergi lebih lama lagi dan menanam lebih banyak lagi ?”

“Ini sudah cukup buat keluargaku.”

“Apa yang di lakukan diluar waktu bercucuk tanam?”

“Bermain dengan anak-anakku, tidur siang, makan tengahari bersama keluargaku, menghantar dan jemput anak ke sekolah, berbakti kepada kedua ibu bapaku, keluar dengan kawan2, beribadah untuk dekatkan diri dengan Pencipta .......hidup yang begitu ku nikmati.”

“Saya ada idea untuk membantumu,” ujar si pengurus.

“Saya lulusan dari Amerika. Saya cadangkan, habiskan waktu tuan lebih banyak utk menanam sayur, buka kebun yang lebih besar, dapat lebih banyak duit, beli lagi beberapa lori.’

Jangan jual sayur kepada orang tengah, jual terus ke pembeli hingga tuan memiliki kedai sendiri.

Kendalikan produk, agihan dan penghantaran.Setelah itu anda pindah ke kota besar, kemudian ke luar negeri untuk mengembangkan usaha ini.”

“Menarik,Tapi berapa lama waktu yg di perlukan supaya dapat mencapai semua itu?” tanya petani yang mulai tertarik.

“Lima belas tahun paling cepat. Dua puluh tahun paling lambat,” jawab si pengurus.

“Setelah itu tuan ?”

“Inilah bahagian yang paling menarik,
Anda boleh menjual saham perniagaan di bursa dan menghasilkan duit yang banyak.”

“Wah, menarik ya. Lepas tu tuan?”

“Lalu, tuan boleh istirahat dan pulang ke rumah. Pindah ke desa kecil di tepi laut, memancing, bermain dengan anak-anak, tidur siang, makan bersama keluarga, menghantar anak ke sekolah, berbakti kepada ibu bapa serta lepak dengan teman2 rapat dan beribadah untuk dekatkan diri dengan Pencipta.

Oooooooh..

kalau TUJUAN AKHIR nya cuma itu, sekarang SAYA SUDAH MENDAPATKAN apa yang SAYA INGINkan,

Kalau menunggu 20 tahun lagi, anak-anak saya sudah besar, jadi tak mungkin lagi saya bermain dan mengantar mereka ke sekolah. Jika ibu bapaku dipanjangkan umur pun rasanya mereka sudah tidak mampu untuk bergerak jauh dan lama, sahut si petani sambil meninggalkan manager yg kebingungan.

Moral of Story :

Jangan lewatkan GOLDEN MOMENT bersama ANAK-ANAK, IBUBAPA & KELUARGAmu
Kerana HAL INDAH ini TIDAK AKAN TERULANG DUA KALI dalam kehidupanmu

Terus bergerak dgn consistent dan ngn tamak.

Syukurilah semua hal baik yang kau miliki bersama keluarga mu saat ini.

#Credit : penulis asal

Motivasi Hari ni


"Biar slow jangan stop"
"Kepayahan/Kesulitan adalah titik bermula nya Kejayaan"

............
Mungkin ini boleh bantu anda.

KUNCI KEJAYAAN

1. NAK
Bila hati NAK pasti boleh... Bila xnk cari ALASAN ! Bila kita NAK kita pasti FOKUS!

2. MENTALITI
Mentaliti tercabar jika adanya cabaran ! Baru jatuh skit mula dah mengalah.... Mentaliti kena kuat! Anggap Itu smua COBAAN...

3. FOKUS
R.A.S...Reticular , Activating & System
Set apa yg kita NAK bukan apa yg kita XNAK!

4. MATLAMAT yg jelas... Setkan apa yg anda nak dlm matlamat anda...

5. MENTOR utk guide kita.. Tnpa Mentor anda xbleh pergi jauh

6. MESTI ! Tukar kata2 NAK kepada MESTI ! Sbb apa kata2 yg baik, Allah dgr...

7. STRATEGY - belajar utk bina strategy yg cemerlang dr org bjaya.. Jgn try n error byk kali...

8. EMOSI... U need of challenges! Jadi kan smua kutukan sbg PEMBAKAR diri !!

9. BERANI - MESTI ada Impian yg jelas/besar

10. ILMU.., tanpa ILMU anda tak akan berjaya

11. Hadiri majlis ILMU yg berkaitan dengan bisnes yg kita HENDAK BUAT..

Apa yg kita pikir, apa yg kita rasa, apa yg kita kata, apa yg kita usaha... Itu smua DOA...

> Semua orang nak DUIT & ada MASA...
> Kalau kita ada DUIT, banyak membantu menyelesaikan macam².. Hati tenang...
> Nak ubah hidup kena cari org yg lebih BERJAYA
> Matlamat kena ada progress ! Set target
> Sentiasa ada peningkatan.. Step by step..
> Penghalang utk mencapai KEJAYAAN adalah DIRI SENDIRI
> Belajar jaga SOLAT Allah jaga REZEKI kita

Apa yg kita dpt JOM KONGSI.. Jgn SIMPAN ILMU tuuu... Ilmu berkat bila DIKONGSI

Boleh share & kongsi jika ianya bermanfaat utk semua.
#CnP
#Kopipes
#Bendabaik

CARA SHARE KREDIT GUNA SMS

RM30 :
TRNS MA 0123456789 MA 30 1234
SEND TO : 22111

RM15 :
TRNS MA 0123456789 MA 15 1234
SEND TO : 22111

RM7 :
TRNS MA 0123456789 MA 7 1234
SEND TO : 22111

RM3 :
TRNS MA 0123456789 MA 3 1234
SEND TO : 22111

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

CARA SHARE DATA SEASON PASS :
SHARE 0123456789 D0.5 1234
SHARE 0123456789 D1 1234
SHARE 0123456789 D2 1234
SHARE 0123456789 D3 1234


SEND TO : 22111
1. DO.5 = (500MB)
2. D1 = (1GB)
3. D1.5 = (1.5)
4. D2 = (2GB)
5. D2.5 = (2.5GB)
6. D3 = (3GB)
7. D3.5 = (3.5GB)
Dan Seterus Nya
*MAX 10GB

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
CARA SHARE MINIT CALL SEASON PASS :
SHARE 0123456789 V50 1234
SHARE 0123456789 V100 1234
SHARE 0123456789 V200 1234
SHARE 0123456789 V333 1234
HANTAR KE : 22111

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
CARA SHARE COMBO VOICE DAN DATA :
SHARE 0123456789 V50 D0.5 1234
SHARE 0123456789 V100 D1 1234
SHARE 0123456789 V200 D2 1234
SHARE 0123456789 V250 D2.5 1234
SHARE 0123456789 V333 D3 1234

HANTAR KE : 22111
1 ) 50minit call & 500MB
2 ) 100minit call & 1gb
Dan Seterus Nya

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
CARA SHARE SMS DARI SEASON PASS
SHARE 0123456789 S10 1234
SHARE 0123456789 S15 1234
SHARE 0123456789 S20 1234
Hantar ke : 22111

Tiada Had seberapa banyak Sms hendak Share..
Boleh Juga Sekali Share Ke combo D1 V100 S10 atau seberapa banyak yang anda mahu..
RM0.50 akan di tolak dari akaun .

CARA SHARE KREDIT GUNA SMS

RM30 :
TRNS MA 0123456789 MA 30 1234
SEND TO : 22111

RM15 :
TRNS MA 0123456789 MA 15 1234
SEND TO : 22111

RM7 :
TRNS MA 0123456789 MA 7 1234
SEND TO : 22111

RM3 :
TRNS MA 0123456789 MA 3 1234
SEND TO : 22111

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

CARA SHARE DATA SEASON PASS :
SHARE 0123456789 D0.5 1234
SHARE 0123456789 D1 1234
SHARE 0123456789 D2 1234
SHARE 0123456789 D3 1234


SEND TO : 22111
1. DO.5 = (500MB)
2. D1 = (1GB)
3. D1.5 = (1.5)
4. D2 = (2GB)
5. D2.5 = (2.5GB)
6. D3 = (3GB)
7. D3.5 = (3.5GB)
Dan Seterus Nya
*MAX 10GB

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
CARA SHARE MINIT CALL SEASON PASS :
SHARE 0123456789 V50 1234
SHARE 0123456789 V100 1234
SHARE 0123456789 V200 1234
SHARE 0123456789 V333 1234
HANTAR KE : 22111

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
CARA SHARE COMBO VOICE DAN DATA :
SHARE 0123456789 V50 D0.5 1234
SHARE 0123456789 V100 D1 1234
SHARE 0123456789 V200 D2 1234
SHARE 0123456789 V250 D2.5 1234
SHARE 0123456789 V333 D3 1234

HANTAR KE : 22111
1 ) 50minit call & 500MB
2 ) 100minit call & 1gb
Dan Seterus Nya

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
CARA SHARE SMS DARI SEASON PASS
SHARE 0123456789 S10 1234
SHARE 0123456789 S15 1234
SHARE 0123456789 S20 1234
Hantar ke : 22111

Tiada Had seberapa banyak Sms hendak Share..
Boleh Juga Sekali Share Ke combo D1 V100 S10 atau seberapa banyak yang anda mahu..
RM0.50 akan di tolak dari akaun .

5 FASA KEJAYAAN

==============

1⃣ Fasa Excited/Semangat

Masa ni jiwa sangat bersemangat nak buat bisnes. Setiap hari sharing, posting di media sosial.

2⃣ Fasa Ujian

Ada adik beradik/kawan2 perli, tiada sokongan keluarga, malah diuji dengan kata2 negatif orang sekeliling.

3⃣ Fasa Down

Ada orang tanya...

Kenapa onexox tak buat pakej?
RM50 dapat data sekian Gb, call unlimited, itu free, ini free...
SEBAB ~
Kita bagi pilihan pada pengguna.
Dia nak guna kredit :

untuk call saja boleh.
Untuk data saja boleh.
Untuk data & call pun boleh.
Terpulang dia nak pakai banyak mana...
Sebab dengan telco lain ~
Dia topup RM30 tapi guna tak sampai pun 30. Abis tarikh expired, kena topup lagi walaupun ada kredit...

"You have reached 100% quota. Mobile data plan will be renewed. Please type <DATA ADD 100, 500, 1GB, or 5GB> and send to 23388 to Add On your subscription or <DATA AR OFF> to stop renewal."

Pernah dapat mesej seperti

0oInfo untuk pengguna talian onexox yang baru- Boleh panjangkan kepada kawan dan kenalan yang baru hendak menggunakan talian onexox.

~Jika anda baru mendaftar dan nombor telefon berkenaan telah diaktifkan, anda mempunyai tempoh masa 24jam untuk topup sebanyak RM10 shj bagi melayakkan anda mendapat tempoh pengatifan ( airtime activation ). Contoh; Jika nombor anda diaktifkan pada jam 4.30 pm.. bermakna anda mempunyai tempoh masa sehingga 4,30 pm keesokan harinya untuk membuat topup sebanyak RM10.

BAGAIMANA JIKA TERLUPA ATAU TERLEPAS TEMPOH MASA ?
hehe.. Tidak ada yang membebankan anda.. jangan risau.. Alternatif seterusnya anda mempunyai masa selama sebulan dari hari nombor anda diaktifkan. Anda perlu mempunyai nilai topup yang terkumpul sebanyak RM50 dan anda akan layak mendapat tempoh pengaktifan selama 2 tahun 4 bulan (850 hari) Oleh itu.. Tepuk dada tanya selera. anda yang memilih dan anda yang menentukan.
Sebarkan penjimatan dan kelebihan yang ada kepada semua. Jangan lepaskan ruang dan peluang yang ada. Anda lambat.. anda tinggal !!

“OUT THERE WE ARE ONE’