PKP, DATA DAN SIMKAD.

PKP, DATA DAN SIMKAD.

Arahan belajar dari rumah dah lama dah.. hilang sekejap.. anak-anak pergi ke sekolah semula. Tapi hanya sementara sahaja rupanya. Sekarang dah masuk Fasa kedua. Anak -anak terpaksa belajar dari rumah. Tiada pilihan.. Kalau dah ikut perkembangan serupalah macam tak ke sekolah. Tak ke sekolah serupalah tak belajar.Apa boleh buat..mak ayah tiada pilihan lain.. Guru-guru juga tiada pilihan.Walaupun macam-macam yang kita dengar tentang kerjaya guru, rupanya mereka mengajar setiap hari. Tapi cara dan pendekatan dah bertukar mengikut era perubahan semasa.

“Mak, macam mana nak belajar dengan cikgu ni. ? Tak boleh online langsung.. Tak dapat maklumat apa-apa pun.

Ayat ni macam dah biasa kita dengan dari setiap rumah kan.

Rumah plak takde wifi untuk anak anak. Jadi… Apakah solusinya. ?

Saya ada solusi !!

Saya ada solusi !!

Saya ada solusi !!

Macam mana ? Macam mana ?

Okey begini… Saya tidak tahu berapakah data internet yang diperlukan oleh anak-anak itu untuk belajar. Saya hanya fokus pada pembelajaran untuk pelajar sekolah rendah dan menengah ye. (Kalau guna data untuk main game, sampai bila-bila pun takkan mencukupi )

Oleh itu.. saya melihat ONEXOX ada solusinya.. Mengapa ? Kerana Onexox ada tempoh aktif yang sangat panjang (2 tahun 4 bulan).

Apa kaitannya dengan tempoh aktif yang panjang tu ?

Baiklah.. cuba fahamkan ye..

Sekali daftar dengan hanya topup sebanyak RM30 dan beli New Deal (SP FAT5M). Terus dapat data 5 GB dan 100 minit panggilan yang boleh digunakan secara berdikit-dikit.

Pelajar yang mendaftar dah tak perlu topup lagi..sampai bila?.. sampai 2 tahun. Tapi hanya perlu beli dan tambah data sahaja. Hanya perlu pastikan data sentiasa di Tabung Season Pass sahaja. Lepas tu gunakan dengan bijak..Data akan auto renew setiap bulan mengikut keperluan masing masing…

Hah.. macam mana jimat tak ?Beli data untuk guna sahaja.. Tak guna tak payah beli.Mula dengan 2 gb untuk sebulan.., Kalau mencukupi 2 gb sebulan bermakna sebulan hanya RM10 hengget sahaja perbelanjaannya.Fomula yang simple.. berapa gb data yang digunakan dalam masa sebulan….. hanya darabkan dengan RM5 sahaja. Itulah perbelanjaannya.Lepas setahun.. boleh fikir samaada number berkanaan nak terus gunakan atau nak cari number yang baru.. Itulah keselesaan masing masing.

Tuan/Puan, inilah prepaid dari ONEXOX.Kemudahan untuk anda, Kesaelesaan unutk anda. Penjimatan jjuga untuk anda.

Buat la pilihan bijak.Anak-anak selesa beelajar dengan hp yang ada dan ibu bapa sentiasa tersenyum melihat pembelajaran anak-anak di depan mata sendiri.

Kesimpulan :

Kaedah penjimatan untuk pembelajaran anak-anak di rumah :-

  • 1.Daftarkan satu simkad ONEXOX (hanya layak untuk yang berumur 12 tahun ke atas ) @ guna ic mak/ayah jer. [ 1 ic boleh daftar 5 number ]
  • 2.Mulakan dengan pembelian sebanyak RM30
  • 3.Fokus pada penggunaaan data dan buat monitoring DATA USAGE
  • 4.Beli data bila perlu
  • 5.Gunakan data dengan bijak.

Siapakah rujukan anda ?

Saya ONEXOX Authorised Dealer DYSD3219

www.wasap.my/601120888897/onexox


Komen