Memahami Statement Prepaid ONEXOX

MEMAHAMI STATEMENT PREPAID :-

Aktif till :
~Tarikh yang menunjukkan bila talian ini akan berakhir/tamat.
~Namun bila ditopup tarikh ini akan bertambah mengikut nilsi topup. Misalnas topup RM20 , tarikh akan bertambah lagi 20 hari.
~Topup RM1, bertambah sehari. Dan begitulah seterusnya.
~Oleh itu jangan takut nak topup. Kalau sebulan RM10, kita dah tambah airtime sebanyak 120 hari dalam setahun.
~Semakin banyak kita topup, semakin jauh ke hadapan airtime kita.

DA :
~Akaun Dedikasi (Dedication Account) yang disediakan kepada semua pengguna Prepaid ----. Pengguna Black takde ye!
~Bila kita buat panggilan (call), kredit akan diambil dari Akaun DA terlebih dahulu.
~Charge panggilan dikenakan setiap 30 saat.
~30 saat pertama = 7 sen
~30 saat kedua = 8 sen.

** Itu panggiulanb sesama line xox/onexox

Kalau panggilan ke telco lain ?

~30 saat pertama = 9 sen

~30 saat kedua = 9 sen.

~ Charge yg sama akan berulang-ulang bila panggilan diteruskan . Ini menjadikan setiap satu minit = 15 sen. (xox to xox) dan 18 sen (xox to other telco)
~Kadar panggilan di DA lebih murah daripada MA.
~Apabila nilai RM di Akaun DA habis, barulah charge panggilan menggunakan nilai kredit yang ada di MA.
~Setiap kali kita topup akan ada pecahan untuk bahagian DA dan MA.

MA :

~Akaun Utama (Main Account). Akaun kedua yang ada dalam sistem kredit pengguna Prepaid. Hehe.. Pengguna BLACK tak perlu semua ini !!.
~Bila buat panggilan kredit Akaun MA akan digunakan selepas kredit Akaun DA habis.
~Charge setiap panggilan dikenakan setiap 30 saat. ; Sama macam DA juga TETAPI MA lebih mahal.
~30 saat pertama = 12 sen
~30 saat kedua = 12 sen.
~ Charge yg sama akan berulang-ulang bila panggilan diteruskan . Ini menjadikan setiap satu minit = 24 sen.
~DA lebih murahkan ?!
~Bagaimana kita nak pastikan setiap kali kita topup, semua masuk ke Akaun DA ? Jawapannya senang sahaja.
Topup RM50(one-off).
Jika kita topup RM50 semua nilai kredit akan masuk ke akan DA.
Jika topup kurang daripada RM50, nilai kredit akan dipecahkan kepada 2 bahagian iaitu ke Akaun DA & MA.
~Kesimpulnya nak jimat topup lah RM50 ke stas.
~ JANGAN RISAU !! Masih ada lagi cara yang lebih jimat.
Baca sampai habis ye.!!
Free SMS :
~Hadiah kepada semua pengguna Prepaid.
~Hanya boleh digunakan untuk onexox to onexox shj TETAPI bersyarat !!
~Tidak boleh digunakan untuk dihantarkan kepada user telco lain. (Hanya xox to xox)
~SMS ke telco lain kena charge ye !
~Namun begitu... Jika nilai SMS ada di bahagian Season Pass, maka nilai sms yang ada di Season Pass itu yang akan digunakan. SMS yg free tidak ada fungsi jika Season Pass mempunyai nilai SMS.

LYT :
~Point yg diberikan apabila kita topup.
~Topup singgit dapat 1 point. Topup 50 hengget dapat 50 point.
~Kalau ada 2500 point, bermakna selama ini kita dah topup sebanyak RM2500 ler tu.
~Point ni kita boleh guna untuk redeem macam-macam.
(Sila ke xoxselfcare untuk info lanjutan) Google jer..jgn lupa sign up dulu ye.

Data :
~Itu ler baki data yang sedang kita gunakan.
~Kalau data takde, kita akan nampak n/a.
~n/a data takde atau data dah habis. ( Dia tak tulis `No Data` ye)
~Data dinyatakan dalam unit mb. Nak tau berapa GB data yang ada... Bahagikan dengan 1000.
~Cth : 2008.86 MB = 2Gb
~Elok fahamkan ni sebab kita boleh tau dan dapat mengawal penggunaan data kita.
~Ada tarikh kat situ.. cuba semak. Itu adalah tarikh bila data kita akan diberhentikan. Siap ada masa lagi tu.
~Jika dah sampai tarikh dan masa yang dinyatakan, data yang tinggal semua akan hangus jika tidak digunakan.
~Pastikan kita elert sikit tentang ni.
~Data yg ni tak carry forward. Ada due date tu.

Season Pass:
~Seumpama tabung simpanan
~Semua yang ada di dalam Season Pass akan carry forward selagi number belum terminate.
~Dalam.Seasin Pass ada dinyatakan nilai Data, nilai minit panggilan dan nilai sms.
~Gunakan Season Pass sebagai panduan dan kawalan penggunaan kita.
~Data, minit dan sms yang ada boleh dikongsikan dengan user XOX/onexox yang lain. (Panduan transfer di info lain ye- boleh blog di abhsbn.com )
~Data yang tersimpan di Season Pass boleh digunakan apabila data yang sedang digunakan kehabisan.
~Minit panggilan.. jimat sangat..
satu minit panggilan = 9 sen
~Kalau kredit di DA + MA ada berjumlah RM30, tunggu HAPPY HOUR dan beli.
~Selagi ada minit panggilan, selagi itu nilai kredit di DA & MA tidak akan terusik.
~Kredit di DA & MA hanya akan digunakan apabila minit panggilan dah tinggal 0(kosong)
~Haha.. mana yg jimat sekarang ? DA atau MA atau Minit Panggilan ? Keputusan di tangan anda

Ok.. selesai !
Pastikan anda bijak menggunakan talian onexox anda.
Onexox sememangnya menjaminkan penjimatan untuk semua pengguna ONEXOX.

Nak beli dan daftar number baru dari Onexox KliK sahaja link dibawah

atau scan QR code diberi sebagaimana pandauan dalam viceo



Salam hormat daripada saya.
abhsbn.com

http://www.wasap.my/60112O888897


Komen

ABH SBN

ABH SBN
  • DYSD3219
  • 01120888897
  • 01120888897
  • 01120888897
  • Facebook

Facebook